top of page

Miben más a fiber lézer a hagyományos CO2 lézervágáshoz képest?

A fiber lézerek a szilárdtest lézerek közé tartoznak. Ennél a típusnál a gerjesztést nem nagyfeszültségű árammal, hanem diódák által kibocsátott fénnyel végzik (optikai pumpálás). A fiber lézerek felépítése a CO2 lézerekkel szemben nem igényel sugárkamrát, érzékeny tükröket (így állandó, magas szervizköltséget sem): Továbbá incs szükség bonyolult lencserendszerekre sem, mivel a lézervágáshoz használt fénynyalábot optikai szálon vezetik a vágás helyére.

Az elmúlt 10-15 évben a CO2 lézereknek nem volt releváns alternatívájuk az ipari lézervágás területén. Ez 2018-ban gyökeresen megváltozott, mivel megjelentek a 6KW feletti fiber lézersugár generátorok.

Caadex Trumpf 5040 - lézervágás Pécs Baranya

A nagy teljesítményű fiber lézer előnyei a lézervágás területén:

  • Gyorsaság (260m/min) – jelentősen gyorsabb a CO lézereknél

  • Magas minőség

  • Munkadarabra eső költség – kevesebb, mint a CO lézervágás esetén

  • A vágási felület sorjamentes az anyagok vágható vastagsági tartományában

  • Nagy energiasűrűségű lézervágási eljárásról lévén szó, kicsi a hőhatásövezet, a vetemedés csekély

Miért épp minket válasszon? Csak lézervágás vagy akár több fémmegmunkálási lépés is egyben?

8 éven keresztül vágattunk másokkal, e közben figyeltük a piac igényeit és, hogy mivel lehetne gördülékenyebbé tenni a lézervágás folyamatát úgy, hogy az ne menjen a pontosság és a minőség rovására. A tavalyi évben megjelent Trumpf 5040-es lézervágó- és polcrendszer, aminek a teljesítménye és hatékonysága miatt döntöttünk amellett, hogy mi is beszerezzük ezeket a csúcskategóriás gépeket.

Trumpf lézervágóval és automatizált raktárrendszerrel dolgozunk a lehető legnagyobb pontosság és minőség érdekében. Az előre felprogramozott raktárrendszer javítja az anyagszállítást, és zökkenőmentes gyártási folyamatról gondoskodik. Az alapanyagokon át a fúvókákon keresztül mindent az automatizált rendszer felügyel és irányít, ami biztosíték a fenntartható, magas lézervágás minőségére.

Az országban harmadikak vagyunk, akik bevezették ilyen komplex automatizált raktár és polcrendszert, aminek köszönhetően teljes mértékben ki tudjuk zárni az estleges emberi hibákat a lézervágásban az előkészítéstől, egészen a szállításig. E rendszer segítségével nem csak nagyfokú pontosságot és minőséget érünk el a lézervágás és fémmegmunkálás során, de a vállalt határidőt is mindig tartjuk. Azért tettük a voksunkat a robotizáció mellé, mert e rendszer segítségével a bemenő oldaltól a kimenő oldalig ellenőrzött folyamattá tettünk minden egyes lépést és így elérjük a fenntartható magas kiszolgálási minőséget és a vonzó lézervágás árakat.

Mit kínálunk a végtelenül precíz lézervágáson és a jó árainkon felül?

Árajánlatunk elkészítésénél a beküldött rajzokat ellenőrizzük, fejlesztjük, így az esetleges további megrendeléseknél gördülékenyebbé tudjuk tenni az ügyintézést.

Ezen felül megrendelőinknek/vevőinknek lehetősége nyílik a hajlítási-, porfestési-, robothegesztési-, szinterezési munkafolyamatok elvégeztetésére is.

Felkeltettük érdeklődését vagy kérdése van a témában? Vegye fel velünk a kapcsolatot itt >>

Caadex Trumpf 5040 - lézervágás Pécs Baranya

Kiemelt hír
Hírek
Archívum
Kulcsszavas keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page