top of page

Új, a legmagasabb munkabiztonsági követelményeknek megfelelő építőipari állvány-rendszer fejlesztése

„Új, a legmagasabb munkabiztonsági követelményeknek megfelelő építőipari állvány-rendszer fejlesztése, megvalósítása az Ipar 4.0 vívmányainak alkalmazásával”


Új, a legmagasabb munkabiztonsági követelményeknek megfelelő építőipari állvány-rendszer fejlesztése
Új, a legmagasabb munkabiztonsági követelményeknek megfelelő építőipari állvány-rendszer fejlesztése

A CAADEX Korlátolt Felelősségű Társaság sikerrel pályázott a 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00122 azonosító számú, „Új, a legmagasabb munkabiztonsági követelményeknek megfelelő építőipari állvány-rendszer fejlesztése, megvalósítása az Ipar 4.0 vívmányainak alkalmazásával” című kutatás-fejlesztési projekt megvalósítására. A projekt 639 860 710 összköltségéből a CAADEX Kft. 321 305 989 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek támogatási intenzitása 50,21%. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a ’Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása’ pályázati program finanszírozásában valósul meg. A projekt fizikai megvalósítása 2020.06.29-én vette kezdetét, fizikai befejezésére 2023.09.30-án kerül sor.


A CAADEX Kft. egy 1994-ben alapított, családi cégcsoport legfiatalabb tagja, mely cégcsoport meghatározó beszállítója jelenleg is több hazai és nemzetközi nagyvállalatnak. A projekt során egy olyan építőipari „okos állvány” került kifejlesztésre, mely egyrészt statikai szempontból erősebb a jelenleg piacon elérhető termékeknél, másrészt képes figyelmeztetni, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást, felülvizsgálatot igényel. Ezáltal az állványrendszer használata is sokkal biztonságosabbá, megbízhatóbbá válik. Új termék statikai és elektronikai fejlesztéseket igényelt cégünktől, magába foglalja korunk technológia lehetőségeit és használja az Ipar 4.0 szerinti megoldásokat is. A fejlesztés lényege egy stabil, jól illesztett vasszerkezet kialakítása volt, mely a több illesztési pontja miatt ellenállóbb a csavarodásnak és oldalirányú mozgásoknak. A stabilabb, merevebb állványrendszert pedig olyan szenzorokkal szereltük fel, melyek folyamatosan adatot, információt szolgáltatnak a felhasználónak az eszköz aktuális állapotáról; elemzik, tervezik a szükséges karbantartásokat és felhívják a figyelmet esetleges hibák bekövetkezéséről. Nincs tudomásunk hasonló fejlesztésről, melyben az Ipar 4.0 lehetőségei az állványgyártásba és -felhasználásba integrálásra kerültek. A fejlesztésünk sikere során elsők lehetünk a piacon a többet tudó „okos” állványrendszerek területén, aminek nagy előnye, hogy a vevő költségeiben különbséget nem fog észlelni, viszont információkat fog kapni arról, ha a munkájához használt eszköz esetleg szakmailag nem megfelelő módon került összeállításra vagy állapota veszélyessé vált, karbantartást vagy felülvizsgálatot igényel. A fejlesztéssel hozzájárulunk az építőipari munkavégzés biztonságának javításához.


Comments


Kiemelt hír
Hírek
Archívum
Kulcsszavas keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page