top of page

Csúcstechnológiás lézervágás már Baranyában is

Csúcstechnológiás lézervágás Baranyában – CaadexKft.

Az 1994-ben alapított baranyai vállalkozás egy jelenleg is magyar tulajdonban lévő vállalkozás, akik a szakértelemmel és az innováció összehangolásával szolgálják ki a megrendelőiket. Pár hónappal ezelőtt jelentős fejlesztést hajtottak végre, ami a lézervágás piacán jelentős versenyelőnyt teremtett számukra. Az országban jelenleg a 3.-ak, akik ilyen rendelkeznek a jelenleg legmodernebb Trumpf lézervágó rendszerrel.

Lézervágás CO vagy Fiber

Mielőtt ennyire előre szaladnánk, bemutatnám, hogy a döntésük mögött milyen tapasztalatok és okok bújtak meg. Beruházásuk előtt 8 évig bérmunkában, másokkal végeztették a lézervágást, így ők is ki voltak téve a piac szeszélyeinek. Ez idő alatt megfigyelték, hogy a lézervágás maga és annak minősége, struktúrája, hogyan változik. A piaci szereplők véleménye és saját tapasztalatainak ötvözeteként állítják: a precizitás és a hatékony termelési technológia kimagaslóan fontos.

A Co2 lézer volt az elmúlt 15 év slágere, viszont ennek a lézervágási technológiának sok hátránya van. Nagyon költséges a fenntartása, szerviz igényes és lassabb vele az elvégezhető munka. Ezzel szemben a 3 éve megjelent Fiber technológia előnyösebb, hiszen szervizelési költsége lényegesen alacsonyabb, így gazdaságosabb az üzemeltetése és 3x gyorsabb munkavégzésre képes.

Lézervágás CO vagy Fiber

Így született meg a döntés, hogy merre is mozduljanak el lézervágás területén. 2019-ben beruháztak a Trumpf 5040 Fiber lézervágó technológiába, melyet kiegészítettek egy automata raktárrendszerrel is. A két berendezéssel együtt közel 80%-os hatékonyság növekedést tudtak elérni a munkafolyamataik során. Ma már 3 műszakban tudják teljesíteni a beérkezett megrendeléseket. Az automatizált, előreprogramozott rendszerek akár önálló munkavégzésre is alkalmasak. Továbbá Trumpf lézervágó gépüket kiegészítették minőség ellenőrző rendszerrel, ami a fúvóka állapotát ellenőrzi és megfelelő időközönként és ha szükségesnek látja automatikusan cseréli azt. Mindezt teljesen önállóan végzi emberi döntés vagy tevékenység nem játszik szerepet ebben. Ez a lézervágás ultramagas precizitását biztosítja, mivel meggátolja a sorjásodást, anyagfröccsenést. Így tudják biztosítani az általuk legyártott termékek elvárt minőségét és pontosságát. Az esetleges utómunkálatok ezzel elkerülhetők és a pontosságot tartani tudják. A fejlesztésük célpontjában az állt, hogy maximális precizitás megtartása mellett minél rövidebb idő alatt, minél több terméket tudjanak átvinni a rendszeren, amihez költséghatékonyság párosuljon.

A Tumpf 5040 Fiber lézervágó gép 260m/perc vágási sebességre képes. Tárolórendszer a hatékonyságnövelésben nagy szerepet tölt be. Előre, a megrendeléseik alapján a munkatársak programozzák be a Trumpf Trustore polcrendszert. Munkamenet így önállóan tud folyni, nem akad meg, emberi közreműködés nélkül önállóan szedi le és teszi fel a Trumpf lézervágó tálcájára. Ha kész van a termék, és a megrendelői igényli azt, akkor a rajzszámokat a gép önmaga felgravírozza, így könnyű lesz az azonosítása. Illetve az is egyszerűbbé válik, hogy az adott termék melyik raklapon található majd. Következésképpen a megrendelő és a Caadex Kft munkatársai is tudni fogják mi hova került. Ez már a megrendelők későbbi munkálatait is megkönnyíti és a folyamatosságot fenntartja. Robottechnológiát a fenntartható termelésért tartják fontosnak.

Trumpf 5040 a jelenkor lézervágás csúcstechnológiája

Jövőben az ügyfélkezelést szeretnék még jobban fejleszteni. Vevőiknek segítséget nyújtanak akár abban is, hogy a legjobb alapanyagot válasszák (minőségben, vastagságban), annak érdekében, hogy a végtermék még megfelelőbb legyen. Alapanyagbeszerzéstől egészen a gyártásig közre tudnak működni. A jövőben akár a tervezésben is közre tudnak működni vagy akár átvállalni azt a megrendelőtől. Ami már jelenleg is a szolgáltatásuk szerves részét képezi, hogy minden átküldött tervet mindig felülvizsgálnak, ha kell módosítást kérnek, hogy a végtermék, amiért a vevő fizet, hibátlan legyen.

Felkeltettük érdeklődését vagy kérdése van a témában?

Kiemelt hír
Hírek
Archívum
Kulcsszavas keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page